PREGATIRE DE TIPAR

GHID PENTRU PREGATIREA DE TIPAR

Macheta gafica, indiferent de programul in care a fost realizata, trebuie sa respecte anumite detalii tehnice pentru ca produsul finit sa corespunda cerintelor. pentru a exemplifica, aveti mai jos detaliile tehnice pentru realizarea unui pliant A5.
PREGATIRE-TIPAR-creativ-design-idei-creative-personalizate-2

Reprezinta suprafata reala tiparita. Aceasta, fata de produsul finit, include o margine suplimentara de 3mm (bleed) pe fiecare latura care sunt parte integranta din fundal. Singura exceptie este in cazul in care grafica are fundal alb. In cazul de fata, imaginea de fundal este extinsa in formatul 303x216mm.

Reprezinta dimensiunea finala a produsului inainte de finisajele suplimentare (biguire, faltuire). In cazul de fata este vorba de formatul standard A4. Marginea de 3mm ne-a permis sa excludem orice posibilitate de a ramane alb pe contur.

Reprezinta zona in care trebuie amplasat textul, logo-urile sau orice alt element pentru a nu exista posibilitatea sa fie taiat la debitarea materialelor. Aceasta zona presupune amplasarea elementelor la o distanta de cel putin 3mm fata de marginea de taiere, linia de biguire, pretaiere sau orice alta zona in care se executa finisaje suplimentare.

Culorile folosite trebuie să fie CMYK, în caz contrar fiind convertite automat în acest format (la conversie pot apărea diferențe față de culoarea originală).

Culorile folosite trebuie să fie CMYK, în caz contrar fiind convertite automat în acest format (la conversie pot apărea diferențe față de culoarea originală).

Fonturile să fie convertite la curbe sau incluse în document (embed).

Tipurile de fișiere acceptate pentru print sunt: